عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این مجموعه کلکسیونی از کنه های سخت و نرم است و از هر نظر با ارزش و کم نظیر بوده و دارای اهمیت زیادی از نظر دامپزشکی و بهداشتی است و بسیار مورد توجه افراد متخصص علوم سیستماتیکی این دو خانواده کنه قرار دارد.
مجید توکلی ادامه داد: جمع آوری، شناسایی و نگهداری نمونه های این نوع کنه ها در یک مکان خاص مهمترین هدف تشکیل این کلکسیون بوده است همچنین می تواند به منظور فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی و جذب محققان علاقه مند مورد استفاده قرار گیرد.
تهیه کلکسیون کنه ها حاصل چند سال کار آزمایشگاهی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان لرستان جمع آوری این مجموعه را حاصل تلاش و کوشش چند سال کار فیلد و آزمایشگاهی دانست و بیان داشت: این کلکسیون با حداقل هزینه و امکانات جمع آوری شده است.
توکلی ادامه داد: از دیگر ارزشهای این کلکسیون این است که می تواند در تولید علم و مبارزه با عوامل خسارت زای دام و طیور و بیماریهای منتقله به وسیله آنها نقش مهمی را در منطقه ایفا کند، زیرا اولین قدم در راه مبارزه با بیماریهای منتقله به وسیله کنه ها شناسایی آنهاست.
جمع آوری کنه های استانهای مختلف در مرکز تحقیقات لرستان
وی با بیان اینکه نمونه های موجود در این کلکسیون به طور عمده کنه های استان لرستان هستند، تصریح کرد: در ضمن تعداد قابل توجهی نمونه مربوط به نقاط مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، خوزستان و جزیره قشم در این کلکسیون جمع آوری شده و مصمم هستیم در آینده نزدیک با افزایش تنوع نمونه های دیگر به این مجموعه به ارزش و غنای آن افزوده و آن را به یک مجموعه بی نظیر برای کشور تبدیل کنیم.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان لرستان تصریح کرد: این کلکسیون در مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان لرستان و در شهرستان خرم آباد نگهداری می شود و محققان متولی این کلکسیون قادر هستند خدماتی همچون شناسایی کنه و تبادل نمونه با سایر محققان و همکاران را ارائه کنند.
ثبت کلکسیون کنه های ایران در جهان
توکلی ابراز امیدواری کرد که این مجموعه را به زودی در مرکز جهانی کنه و بیماریهای منتقله (www.icttd.nl) به ثبت برسانند.